INGREDIENSER 4 PORSJONER

300 gram flatbiff av reinsdyr i biffer
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss margarin til steking

Du trenger også:

2 skiver brød (skåret på langs)
2 ss olje til steking
1 pakke philadelphia kremost (á 300g)
2 stk pære
3 stk frisk fiken skåret i båter
4 stilker bladpersille
1⁄4 ts kvernet pepper

REINSDYRTOAST MED PÆRE OG FIKEN

Reinsdyrbiffer på en stor toast, eller bruschetta om du vil, er perfekt til en kveld for ekstra kos. En tradisjonell råvare i ny drakt.

Slik gjør du:

  1. Skjær tynne skiver brød på langs. Legg de store brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olje og sett brettet i stekeovn på 180 °C til har fått en fin gyllen farge og har blitt sprø.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Hvil kjøttet i 5 minutter.
  3. Smør kremost på de ristede brødskivene.
  4. Bruk en skreller eller ostehøvel og skjær pære i tynne strimler. Legg strimlene på skivene med kremost. Legg også på fikenbåter.
  5. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toastene. Dryss over bladpersille og nykvernet pepper.
  6. Del hver toast i fire og nyt.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

300 gram flatbiff av reinsdyr i biffer
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss margarin til steking

Du trenger også:

2 skiver brød (skåret på langs)
2 ss olje til steking
1 pakke philadelphia kremost (á 300g)
2 stk pære
3 stk frisk fiken skåret i båter
4 stilker bladpersille
1⁄4 ts kvernet pepper

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no