INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g ARV suovas
4 stk pitabrød
200 g blandet salat
100 g rødløk

Hjemmelaget aioli:

1 pk majones
1 presset hvitløksbåt
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper

SUOVAS I PITA

Suovas er lettsaltet kaldrøkt reinkjøtt laget på tradisjonell samisk måte. I 2017 ble Suovas fra ARV kåret til årets produkt for sin spennende smak og anvendelighet. Kjøttet er ferdig skivet og kan brukes til det meste – for eksempel i pitabrød. Den lettrøkte smaken av suovas passer perfekt sammen med aioli eller tyttebærrømme.

Slik gjør du:

  1. Stek Suovas på høy varme i noen få minutter. Det er viktig å ikke steke kjøttet for lenge.
  2. Lag aioli. Finhakk eller press én hvitløksbåt og bland sammen med resten av ingrediensene. Alt kjøres med stavmikser. Spe med vann til aiolien får ønsket konsistens.
    Vår majonesbaserte aioli er en smaksfavoritt som passer til de fleste typer stekt eller grillet kjøtt. Den er også veldig enkel å lage.
  3. Fyll hvert pitabrød med salat, rødløk og suovas. Topp med 1-2 ss aioli eller tyttebærrømme.
    Gjør det enkelt med en ferdig blandet salat fra pose eller lag din egen salat. Vi er ekstra glade i salatene ruccula, frisée, baby leaf og crispisalat.
  4. Suovas i pita er det vi kaller «festivalmat fra vidda». Nyt!

INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g ARV suovas
4 stk pitabrød
200 g blandet salat
100 g rødløk

Hjemmelaget aioli:

1 pk majones
1 presset hvitløksbåt
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper

#fastfoodfravidda