INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 ARV suovas
200 g blandet salat
100 g paprika, rød, oransje og gul
100 g rødløk
100 g cherrytomat
100 g parmesanost
Basilikumolje

Aioli

1 pk majones
1 båt presset hvitløk
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper

SUOVASSALAT

En rask og velsmakende salat med kaldrøkt reinkjøtt, aioli og parmesan. En innertier som mellommåltid eller forrett.

Slik gjør du:

  1. Suovas stekes direkte fra fryst tilstand. Stek kjøttet raskt i pannen med margarin eller smør. Pass på steketiden – Suovas skal bare skal ha en rask tur i pannen.
  2. Lag aioli. Finhakk eller press én hvitløksbåt og bland sammen med resten av ingrediensene. Alt kjøres med stavmikser. Spe med vann til aiolien får ønsket konsistens.
  3. Vår majonesbaserte aioli er en smaksfavoritt som passer til de fleste typer stekt eller grillet kjøtt. Den er dessuten veldig enkel å lage.
  4. Kutt eller riv assortert utvalg av salat, gjerne med spennende farger. For eksempel ruccula, frisée, baby leaf og crispisalat. Dander og legg på de utvalgte garnityrene.
  5. Topp med nystekt suovas, 1-2 ss aioli, revet parmesanost og gjerne litt basilikumolje. Avslutt med halve cherrytomater.

Pynt gjerne med friske urter og server gjerne med hjemmelagde rundstykker eller godt brød.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 ARV suovas
200 g blandet salat
100 g paprika, rød, oransje og gul
100 g rødløk
100 g cherrytomat
100 g parmesanost
Basilikumolje

Aioli

1 pk majones
1 båt presset hvitløk
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper

#fastfoodfravidda