INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g ARV flatbiff av rein
800 g mandelpotet
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin

Stekte rotgrønnsaker:

100 g gulrot
100 g sellerirot
100 g kålrot
100 g vårløk
1 ss olivenolje
2 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt

FLATBIFF AV REIN

Flatbiffen er en av de mest smaksrike biffene på reinsdyret. Server med ferske rotgrønnsaker, saltbakte mandelpoteter og en god kremet viltsaus.

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 160°C
  2. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Brun så kjøttet rundt hele biffen og legg den i en stekepanne med margarin. Gni så kjøttet inn med salt og pepper. Hvis man ønsker, så bind kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring.
  3. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 160 °C. Når steketermometeret viser 53 °C er snittflaten rød.
  4. La kjøttet hvile i minst 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i gode skiver.
  5. Stek potetbåter på pannen med litt salt og pepper.
  6. Brun smør og mel og spe med kraft. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
  7. Stek rotgrønnsakene som er kuttet i grove biter til de blir møre. Krydre med salt og pepper.
  8. Dandér som vist på bilde, pynt med friske urter og dryss over med ferske tyttebær eller overrask med tyttebærrømme.Flatbiff av rein er også nydelig som roastbiff.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g ARV flatbiff av rein
800 g mandelpotet
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin

Stekte rotgrønnsaker:

100 g gulrot
100 g sellerirot
100 g kålrot
100 g vårløk
1 ss olivenolje
2 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt