INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g indrefilet av reinsdyr
50 g tyttebær

Potetterte:

800 g potet
40 g purreløk
2 ss margarin
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
60 g rømme
60 g parmesanost

Stekte rotgrønnsaker:

100 g gulrot
100 g sellerirot eller pastinakk
100 g rødløk
100 g purreløk
4 stk sopp
2-3 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket sort pepper

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte eller rømme
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt
Pepper

INDREFILET AV REIN

Indrefilet av reinsdyrkjøtt er den edleste biffen på reinsdyret. Servert med nystekte rotgrønnsaker og potetterte er dette en smaksopplevelse du skal lete lenge etter.

Slik gjør du:

  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
  2. Brun kjøttet rundt hele biffen og legg den i en stekepanne med margarin. Gni så kjøttet inn med salt og pepper.
  3. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 160 °C. Når steketermometeret viser 53°C er snittflaten rød. Ved 73°C er den grå.
  4. La kjøttet hvile i minst 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i gode skiver

Fremgangsmåte potetterte:

  1. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
  2. Sil av vann, riv potetene og tilsett finhakket purreløk som du har frest lett i en panne med smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Form potetmassen i en form og tilsett 1 ss rømme og revet parmesanost.
  4. Stekes ferdig i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

Fremgangsmåte viltsaus:

  1. Brun smør og mel, spe så med kraft. Ha i einebær og kok opp under omrøring.
  2. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett rømme/fløte og geitost/tyttebær og smak til med salt og pepper.

Fremgangsmåte rotgrønnsaker:

Finhakk grønnsakene og stek dem raskt i pannen med margarin. Soppen kan deles i to – da blir den delikat på tallerken når man serverer.

Dander gjerne som vist på bildet. Pynt med friske urter og eventuelt ferske tyttebær.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g indrefilet av reinsdyr
50 g tyttebær

Potetterte:

800 g potet
40 g purreløk
2 ss margarin
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
60 g rømme
60 g parmesanost

Stekte rotgrønnsaker:

100 g gulrot
100 g sellerirot eller pastinakk
100 g rødløk
100 g purreløk
4 stk sopp
2-3 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket sort pepper

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte eller rømme
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt
Pepper