INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein
2 ss smør
1 stk finhakket løk
2 stk revet gulrot
4 dl vann
1 dl kremfløte
2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond
2 ss rognebærgelé
1 ss soyasaus
5 stk knuste einebær
1 ts tørket timian
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ss maisstivelse (maizena) utrørt i kaldt vann

Syltede kantareller:

150 g renset kantarell
1⁄2 stk rød chili
1 båt hvitløk
11⁄2 dl vann
1 dl sukker
1⁄2 dl eplecidereddik
1⁄2 ts salt
4 stilk frisk timian
6 stk lasagneplater
2 dl revet hvitost

LASAGNE MED REIN OG SYLTEDE KANTARELLER

Med reinsdyrskav og kantareller har du med ett oppgradert hverdagens lasagne til en festfin selskapsrett.

Slik gjør du:

  1. Skjær store kantareller i mindre biter. Rens chili, og skjær den i skiver. Finhakk hvitløk. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i kantareller når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet kantarell på glass med lokk.
  2. Kok opp vann i en stor kjele. Ha i olje og salt og forkok lasagneplater i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig ut, legg dem på et klede og dekk til med et klede eller litt plastfolie slik at de ikke tørker inn.
  3. Kjør reinsdyrskav raskt i food-prosessoren til det er finhakket. Gjør dette i to omganger, da har du mer kontroll og får et jevnere resultat.
  4. Brun finhakket reinsdyrskav raskt i en stekepanne med litt smør. Bruk sterk varme og stek kjøttet i to omganger slik at det ikke begynner å koke.
  5. Fres løk og gulrot blankt i en stekepanne med smør. Tilsett vann, fløte, viltkraft, gelè, soyasaus, einebær og timian. La det koke i ca. 5 minutter.
  6. Ha kjøttet over i sausen og smak til med salt og pepper. Spe med maisenna utrørt i kaldt vann og kok opp til sausen tykner.
  7. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med saus. Strø revet ost over, og sett formen inn i en forvarmet ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server lasagnen med syltede kantareller, en frisk salat og gjerne litt rørte tyttebær.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein
2 ss smør
1 stk finhakket løk
2 stk revet gulrot
4 dl vann
1 dl kremfløte
2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond
2 ss rognebærgelé
1 ss soyasaus
5 stk knuste einebær
1 ts tørket timian
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ss maisstivelse (maizena) utrørt i kaldt vann

Syltede kantareller:

150 g renset kantarell
1⁄2 stk rød chili
1 båt hvitløk
11⁄2 dl vann
1 dl sukker
1⁄2 dl eplecidereddik
1⁄2 ts salt
4 stilk frisk timian
6 stk lasagneplater
2 dl revet hvitost

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no