INGREDIENSER 4 PORSJONER

1 kg ARV suppekjøtt
1 l vann
2 skive kålrot
2 skive sellerirot
2 stk gulrot
1 stk purreløk
1 stk løk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Tilbehør:

8 stk poteter
Flatbrød/Grovbrød
Smør

REINSDYRSODD

Kokt med høstens grønnsaker, er reinsdyrsodd mat som smaker og varmer kroppen hele året. Sodd kan serveres både til hverdag og fest, men smaker aller best etter en lang tur i skog og mark.

Fremgangsmåte:

  1. Ha litt salt i gryta. Kok kjøttet mørt i ca. 1,5-2 timer.
  2. Del rotgrønnsakene opp i litt store terninger og ha det i sodden. La det koke videre i ca. 20 minutter. Ha i purreløken, og eventuelt 1 løk i båter om du ønsker det, mot slutten av koketiden. Kok i ca. 10 min, eller til grønnsakene har fått ønsket konsistens.
  3. Smak til med salt og pepper.

Reinsdyrsodd serveres med kokte poteter, flatbrød eller grovbrød og smør.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

1 kg ARV suppekjøtt
1 l vann
2 skive kålrot
2 skive sellerirot
2 stk gulrot
1 stk purreløk
1 stk løk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Tilbehør:

8 stk poteter
Flatbrød/Grovbrød
Smør