INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g flatbiff av reinsdyr
11⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin

Pære- og grønnkålsalat:

250 g grønnkål
2 stk pære
125 g chevre (hvit geitost)
40 g grovhakket valnøttkjerner
2 ss honning
1 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper

ROASTBIFF AV REIN MED PÆRE- OG GRØNNKÅLSALAT

Roastbiff laget av reinsdyrkjøtt er ren og skjær nytelse til smaksløkene. Servert med chevre, honning og salat er dette lekker og supergod festmat!

Slik gjør du:

  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet rundt det hele i en stekepanne med margarin.

  2. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i løvtynne skiver.

  3. Damp kål i lettsaltet vann i 4 minutter. Ha den over i iskaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Kutt kålen i grove biter. Bland inn olje, krydre med salt og pepper.

  4. Skjær pære og chevre i tynne skiver. Anrett kål, pære og chevre på et fat. Legg på tynne skiver kjøtt. Ha valnøtter og honning over.

    Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat smaker godt med ferskt brød til.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

600 g flatbiff av reinsdyr
11⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin

Pære- og grønnkålsalat:

250 g grønnkål
2 stk pære
125 g chevre (hvit geitost)
40 g grovhakket valnøttkjerner
2 ss honning
1 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no