INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g ARV reinskav
2 ss smør til steking
250 g fersk sjampinjong, i båter
150 g løk, i tynne skiver
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Potetmos:

10 stk potet
2 ss smør
2 dl melk
1 dl fløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Tilbehør:

100 g bacon
200 g rosenkål

REINSDYRSODD

Reindyrskav, også kalt finnbiff, er lett å tilberede rett fra fryseren til stekepanna. Finnbiff er et ekte naturprodukt som er enkel å lage retter av. Har du et beger rømme og litt krydder så har du et festmåltid på rekordtid! Ekstra god med hjemmelaget potetmos.

Slik gjør du:

  1. Lag potetmos. Skrell og del potetene i grove terninger, kok møre. Mos potetene og rør inn varm melk, fløte og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
  2. Brun skaven, løken og soppen raskt på sterk varme.
  3. Tilsett fløte og melk. Kok opp og la det trekke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Hvis ønskelig: Tilsett litt rømme, geitost, knuste einebær og timian  i gryten og la det trekke i 5 minutter til.
  4. Stek bacon og rosenkål raskt i litt smør på sterk varme.

Server gjerne skavgryte med ferske urter og tyttebær eller tyttebærrømme.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g ARV reinskav
2 ss smør til steking
250 g fersk sjampinjong, i båter
150 g løk, i tynne skiver
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Potetmos:

10 stk potet
2 ss smør
2 dl melk
1 dl fløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Tilbehør:

100 g bacon
200 g rosenkål