INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g ARV reinskav
250 g fersk løk i båter
250 g fersk sjampinjong i båter
2 dl vann
100 g smør til steking/sjy
5 stk knuste einebær
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Rotgrønnsaker:

150 g gulrot
150 g kålrot
150 g sellerirot

8 stk poteter

REINSDYRSODD

Skav, eller finnbiff som mange kaller reinkjøttet, kan tilberedes direkte fra fryseren til stekepanna. Skavgryte med sjysaus er en nydelig og enkel rett, hvor man utnytter de gode smakene i rein, uten å tilsette fløte.

Slik gjør du:

  1. Kok potetene.
  2. Brun skaven, løken og soppen raskt på sterk varme.
  3. Legg det over i gryten. Tilsett vann, la det koke opp, og så trekke i 10-15 minutter.
  4. Tilsett smør og knuste einebær og la det trekke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok grønnsakene i lettsaltet vann med smør til de blir møre.

Server skavgryte med kokte poteter eller hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy. Pynt gjerne med ferske urter.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g ARV reinskav
250 g fersk løk i båter
250 g fersk sjampinjong i båter
2 dl vann
100 g smør til steking/sjy
5 stk knuste einebær
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Rotgrønnsaker:

150 g gulrot
150 g kålrot
150 g sellerirot

8 stk poteter