INGREDIENSER 4 PORSJONER

2 kg reinsdyrstek
11⁄2 ts salt
11⁄2 ts pepper
2 stk gulrot
1 stk løk
71⁄2 dl vann

Hasselbackpoteter:

15 stk potet
3 ss smør
3⁄4 ts salt
1⁄2 ts pepper
3⁄4 ts paprikapulver
3⁄4 dl revet hvitost

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
1 dl seterrømme
3 skive ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
500 g rosenkål
1 kurv frisk sjampinjong

REINSDYRSTEK MED VILTSAUS

Reinsdyrstek er en klar vinner i mange hjem. Det er noe eksklusivt over dette, og det blir litt festmiddag-stemning, selv om vi serverer steken en helt vanlig søndag. Prøv denne og nyt!

Slik gjør du:

1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vann og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76°C er den grå.

2. Skrell poteter og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom – de skal henge sammen i bunnen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over krydder. Stek dem sammen med steken på 125° C i ca. 1 time, avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.

3. Sil opp sjyen. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.

4. Kok rosenkål, i ca. 5 minutter, og stek sjampinjong.

Server reinsdyrstek med stekt sopp, rosenkål, viltsaus og hasselbackpoteter. Rørte tyttebær ved siden av er også en sikker vinner.

TIPS
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

2 kg reinsdyrstek
11⁄2 ts salt
11⁄2 ts pepper
2 stk gulrot
1 stk løk
71⁄2 dl vann

Hasselbackpoteter:

15 stk potet
3 ss smør
3⁄4 ts salt
1⁄2 ts pepper
3⁄4 ts paprikapulver
3⁄4 dl revet hvitost

Viltsaus:

2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
1 dl seterrømme
3 skive ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
500 g rosenkål
1 kurv frisk sjampinjong

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no