INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g suovas
300 g revet norvegia, mozarella eller pizzaost
150 g kantarell
100 g syltet cherrytomat

Pizzadeig:

3 dl lunkent vann
1⁄2  pk fersk gjær
2 ss olje
1⁄2 ts salt
7 dl hvetemel

Pizzasaus:

1 stk løk
2 båt hvitløk
2 ss olivenolje
100 g hakket rød paprika
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpuré eller ketchup
2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
½ ts tørket oregano
Salt
Kvernet pepper

SOUVAZPIZZA

Glem frossenpizza. Hjemmelaget pizza med suovas og kantareller er lett å lage og smaker himmelsk. En vinner både til hverdag og fest.

Slik gjør du:

1. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett olje, mel og salt.

2. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. Hevetid kan variere mellom 30 til 60 minutter.

4. Sett stekeovn på 250°C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut.

5. Lag pizzasaus. Finhakk løk og hvitløk, og fres det mykt og blankt i olje.

6. Tilsett resten av ingrediensene i sausen og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid. Smak til med sukker, salt og pepper.

7. Smør pizzasaus på pizzabunnen. Legg på revet ost, kantarell, syltet cherrytomat og lettstekt suovas. Sett pizzaen i stekeovnen på 250°C. Stek pizzaen i ca. 12-15 minutter, til den er gyllen og osten har smeltet.

8. Topp gjerne pizzaen med frisk finhakket bladpersille eller friske urter før servering.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g suovas
300 g revet norvegia, mozarella eller pizzaost
1 stk rød paprika
1 stk løk
150 g kantarell
100 g cherrytomat

Pizzadeig:

3 dl lunkent vann
1⁄2  pk fersk gjær
2 ss olje1⁄2 ts salt
7 dl hvetemel

Pizzasaus:

1 stk løk
2 båt hvitløk
2 ss olivenolje
100 g hakket rød paprika
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpuré eller ketchup
2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
½ ts tørket oregano
Salt
Kvernet pepper