INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g reinsdyrskav
2 ss smør til steking
250 g frisk sjampinjong , i båter
150 g bacon , i terninger
2 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk
3 skive ekte geitost
5 stk knuste einebær
1⁄2 ts tørket timian
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Potetmos:

10 stk potet
2 ss smør
3 dl melk
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt
1 stk egg

FINNBIFF

FINNBIFF

Reindyrskav, eller finnbiff, kan gå rett fra fryseren til panna. Finnbiff er et ekte naturprodukt som er enkel å lage retter av. Har du et beger rømme og litt krydder så har du et festmåltid på rekordtid! Hjemmelaget potetmos gjør retten ekstra god.

Slik gjør du:

1. Skrell og del potetene i terninger, kok møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt. Unngå å koke mosen etter at egget er tilsatt.

2. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.

3. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.

4. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med tyttebærsyltetøy og brokkoli.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

500 g reinsdyrskav
2 ss smør til steking
250 g frisk sjampinjong , i båter
150 g bacon , i terninger
2 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk
3 skive ekte geitost
5 stk knuste einebær
1⁄2 ts tørket timian
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Potetmos:

10 stk potet
2 ss smør
3 dl melk
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt
1 stk egg

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no