INGREDIENSER 4 PORSJONER
600 g ARV flatbiff av rein
800 g mandelpotet
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin
Stekte rotgrønnsaker:
100 g gulrot
100 g sellerirot
100 g kålrot
100 g vårløk
1 ss olivenolje
2 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper
Viltsaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt

FLATBIFF AV REIN
Flatbiffen er en av de mest smaksrike biffene på reinsdyret. Server med ferske rotgrønnsaker, saltbakte mandelpoteter og en god kremet viltsaus.
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 160°C
- La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Brun så kjøttet rundt hele biffen og legg den i en stekepanne med margarin. Gni så kjøttet inn med salt og pepper. Hvis man ønsker, så bind kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring.
- Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 160 °C. Når steketermometeret viser 53 °C er snittflaten rød.
- La kjøttet hvile i minst 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i gode skiver.
- Stek potetbåter på pannen med litt salt og pepper.
- Brun smør og mel og spe med kraft. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
- Stek rotgrønnsakene som er kuttet i grove biter til de blir møre. Krydre med salt og pepper.
- Dandér som vist på bilde, pynt med friske urter og dryss over med ferske tyttebær eller overrask med tyttebærrømme.Flatbiff av rein er også nydelig som roastbiff.
INGREDIENSER 4 PORSJONER
600 g ARV flatbiff av rein
800 g mandelpotet
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin
Stekte rotgrønnsaker:
100 g gulrot
100 g sellerirot
100 g kålrot
100 g vårløk
1 ss olivenolje
2 ss margarin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts hakket pepper
Viltsaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
2 dl fløte
3 skive ekte geitost
1 ss rørte tyttebær
1⁄2 ts salt