INGREDIENSER 4 PORSJONER
800 g flatbiff av reinsdyr
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss smør til steking
Blåbærsaus:
2 dl frosne blåbær
1 dl dypfryste tyttebær
1 dl sukker
1 dl rødvin
1 dl viltkraft
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ss finhakket frisk timian
1⁄2 stk stor sellerirot
1 pk frisk spinat , (á 250 g)
1 stk pære
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

REINSDYRBIFF MED BLÅBÆRSAUS OG PÆRE
I denne retten har reinsdyrbiffen fått selskap av en herlig blåbærsaus. En perfekt rett å servere dine gjester.
Slik gjør du:
1. Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett rødvin, viltkraft, vann, timian, rosmarin og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca. 1 time til det har en tykk sauskonsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
2. Skrell knollselleri (sellerirot) og skjær den i terninger. Kok terningene så vidt møre i en kjele med vann. Sil av.
3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
4. Brun biffene i smør på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.
5. Stek spinat og terninger av sellerirot raskt i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.
6. Skjær pære i fire like store båter, ta ut kjernen og brun den raskt i en stekepanne med smør.
Server saftig reinsdyrbiff med stekt spinat, knollselleri, pære og en herlig blåbærsaus.
INGREDIENSER 4 PORSJONER
800 g flatbiff av reinsdyr
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss smør til steking
Blåbærsaus:
2 dl frosne blåbær
1 dl dypfryste tyttebær
1 dl sukker
1 dl rødvin
1 dl viltkraft
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ss finhakket frisk timian
1⁄2 stk stor sellerirot
1 pk frisk spinat , (á 250 g)
1 stk pære
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper