INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g reinsdyrskav
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 stk løk ,hakket
50 g (1 stk) sylteagurk, hakket
1 ss potetmel
1⁄2 dl vann
1⁄2 dl kremfløte
2 ss smør , til steking

TILBEHØR

8 skive helkornbrød, ristet (stekt)
1 pk ferdigkuttet salatblanding
4 skive bacon
2 stk tomat
8 stk sylteagurk i skiver
8 ss lettrømme tilsatt hakket gressløk og revet hvitløk

REINSDYRCARBONADER

REINSDYRKARBONADE

Med reinsdyrskav eller finnbiff i fryseren har du flere gode middagsmuligheter. Halvtint reinsdyrskav blir til flott farse i løpet av få sekunder, og du kan lage herlige, grove reinsdyrkarbonader med masse smak. Har du avskjær eller kjøttdeig av rein, er dette selvfølgelig også flott å bruke i denne retten.

Slik gjør du:

1. Legg reinsdyrskavet i en hurtigmikser sammen med pepper. Kjør til en grov masse. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i ca. 10 sekunder.

2. Form til 4 store karbonader og stek dem til de er så vidt gjennomstekte.

3. Sprøstek baconskivene.

4. Gni brødene med en halv hvitløk og stek dem sprø i skorpa i litt smør.

5. Legg på salat, rømmedressing, tomatskiver, bacon, sylteagurk og karbonade på 4 brødskiver. Legg den andre brødskiven på toppen.

INGREDIENSER 4 PORSJONER

400 g reinsdyrskav
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 stk løk ,hakket
50 g (1 stk) sylteagurk, hakket
1 ss potetmel
1⁄2 dl vann
1⁄2 dl kremfløte
2 ss smør , til steking

TILBEHØR

8 skive helkornbrød, ristet (stekt)
1 pk ferdigkuttet salatblanding
4 skive bacon
2 stk tomat
8 stk sylteagurk i skiver
8 ss lettrømme tilsatt hakket gressløk og revet hvitløk

  Oppskrift etter tillatelse fra Matprat.no