INGREDIENSER 4 PORSJONER
2 kg ARV reinsdyrstek
2 stk gulrot
200 g sellerirot
200 g kålrot
1 stk purreløk
1 1⁄2 ts salt
1 1⁄2 ts pepper
50 g margarin
3 dl fløte
5 dl vann
Kokte poteter:
8 stk potet
Viltsaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
1 dl seterrømme
3 skive ekte geitost eller
1 ss rørte tyttebær

REINSDYRSTEK MED VILTSAUS
Reinsdyrstek er en nydelig rett som passer godt både til fest og som søndagsmiddag. Nyt høsten – ta i bruk den gamle tradisjonen og gleden av å servere bestemors reinsdyrstek til middag.
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 150°C
- Brun steken godt for å lukke alle porene, gni så inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
- Kutt rotgrønnsaker i grove skiver og stek de til de blir møre. Krydre med salt og pepper. Tilsett fløte og vann og kok opp.
- Hell blandingen med rotgrønnsakene over i en langpanne. Legg steken i langpannen sammen med rotgrønnsakene. Sett langpannen i stekeovnen på 150°C. Steketiden er ca. 1,5 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca 55°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76°C er den grå.
- Skrell poteter. Start kokingen når det er ca. 30 minutter igjen av steketiden på steken.
- Sil kraften av formen på steiken. Brun smør og mel og spe med kraften fra steiken. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett gjerne rømme og geitost eller tyttebær i sausen etter ønske. - Server reinsdyrsteken med rotgrønnsaker, viltsaus og kokte poteter. Nyrørte tyttebær er også en sikker vinner. Topp med friske urter for en mer delikat servering.
Tips: Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Ha litt vann i aluminiumsfolie, pakk inn skivene og varm opp på 125 grader i ca 20 minutter.
INGREDIENSER 4 PORSJONER
2 kg ARV reinsdyrstek
2 stk gulrot
200 g sellerirot
200 g kålrot
1 stk purreløk
1 1⁄2 ts salt
1 1⁄2 ts pepper
50 g margarin
3 dl fløte
5 dl vann
Kokte poteter:
8 stk potet
Viltsaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl sjy/kraft
2 stk knuste einebær
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
1 dl seterrømme
3 skive ekte geitost eller
1 ss rørte tyttebær