INGREDIENSER 4 PORSJONER
500 g ARV reinskav
2 ss smør til steking
250 g fersk sjampinjong, i båter
150 g løk, i tynne skiver
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Potetmos:
10 stk potet
2 ss smør
2 dl melk
1 dl fløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
Tilbehør:
100 g bacon
200 g rosenkål

SKAVGRYTE MED FLØTESAUS
Reindyrskav, også kalt finnbiff, er lett å tilberede rett fra fryseren til stekepanna. Finnbiff er et ekte naturprodukt som er enkel å lage retter av. Har du et beger rømme og litt krydder så har du et festmåltid på rekordtid! Ekstra god med hjemmelaget potetmos.
Slik gjør du:
- Lag potetmos. Skrell og del potetene i grove terninger, kok møre. Mos potetene og rør inn varm melk, fløte og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
- Brun skaven, løken og soppen raskt på sterk varme.
- Tilsett fløte og melk. Kok opp og la det trekke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hvis ønskelig: Tilsett litt rømme, geitost, knuste einebær og timian i gryten og la det trekke i 5 minutter til. - Stek bacon og rosenkål raskt i litt smør på sterk varme.
Server gjerne skavgryte med ferske urter og tyttebær eller tyttebærrømme.
INGREDIENSER 4 PORSJONER
500 g ARV reinskav
2 ss smør til steking
250 g fersk sjampinjong, i båter
150 g løk, i tynne skiver
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Potetmos:
10 stk potet
2 ss smør
2 dl melk
1 dl fløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
Tilbehør:
100 g bacon
200 g rosenkål