INGREDIENSER 4 PORSJONER
400 ARV suovas
200 g blandet salat
100 g paprika, rød, oransje og gul
100 g rødløk
100 g cherrytomat
100 g parmesanost
Basilikumolje
Aioli
1 pk majones
1 båt presset hvitløk
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper

SUOVASSALAT
En rask og velsmakende salat med kaldrøkt reinkjøtt, aioli og parmesan. En innertier som mellommåltid eller forrett.
Slik gjør du:
- Suovas stekes direkte fra fryst tilstand. Stek kjøttet raskt i pannen med margarin eller smør. Pass på steketiden – Suovas skal bare skal ha en rask tur i pannen.
- Lag aioli. Finhakk eller press én hvitløksbåt og bland sammen med resten av ingrediensene. Alt kjøres med stavmikser. Spe med vann til aiolien får ønsket konsistens.
- Vår majonesbaserte aioli er en smaksfavoritt som passer til de fleste typer stekt eller grillet kjøtt. Den er dessuten veldig enkel å lage.
- Kutt eller riv assortert utvalg av salat, gjerne med spennende farger. For eksempel ruccula, frisée, baby leaf og crispisalat. Dander og legg på de utvalgte garnityrene.
- Topp med nystekt suovas, 1-2 ss aioli, revet parmesanost og gjerne litt basilikumolje. Avslutt med halve cherrytomater.
Pynt gjerne med friske urter og server gjerne med hjemmelagde rundstykker eller godt brød.
INGREDIENSER 4 PORSJONER
400 ARV suovas
200 g blandet salat
100 g paprika, rød, oransje og gul
100 g rødløk
100 g cherrytomat
100 g parmesanost
Basilikumolje
Aioli
1 pk majones
1 båt presset hvitløk
2-4 ss kaldt vann
2-4 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovmalt pepper